Forståelse Ebay VeRO Program.

«VeRO»? Hvad i alverden er det? Nå, er det en meget skræmmende eBay program, der kan få dine auktioner lukket ned, det er hvad det er.

VeRO står for “Verificeret rettigheder ejer”. Det er politikken eBay, der beskæftiger sig med klager over dine auktioner fra selskaber, der ejer copyrights, patenter eller varemærker på de varer, du sælger. Desværre er det ofte misbruges for at fjerne elementer fra eBay, det er legitimt at videresælge, simpelthen fordi ejeren af ophavsretten ikke ønsker folk at få deres hænder på dem.

Hvis copyright af noget du sælger er ejet af en af Ebay’s 5.000 verificeret rettighedshavere, være forberedt på problemer. eBay har givet disse selskaber ret til at fjerne enhver auktion fra eBay, der efter forgodtbefindende, og sige, eBay, “eBay kan ikke kræve, at rettigheder ejeren til at give dig den præcise årsag af anmodningen om at fjerne din fortegnelse”. Værre, eBay kan endda suspendere din konto, eller give din virkelige verden kontaktoplysninger til det pågældende selskab.

Hvorfor gøre eBay gøre dette?

Dybest set, de gør det for at undgå at få sagsøges, eller endda at blive truet med at blive sagsøgt. Der er en lov, kaldet DMCA (digital millennium copyright act), der betyder, at eBay skal eller tage disse auktioner ned når det bedt om at tage det fulde ansvar for dem fra dette punkt. eBay ønsker ikke at tage ansvar for dine auktioner.

Det er ikke værd at bekymre sig for meget om det – 99% af VeRO-programmet har til formål at stoppe falske mærkevarer varer eller piratkopierede medier sælges via eBay. Store virksomheder synes også at få noget fortørnet når eBay sælgere tager selskabets annonceteksten, logoer eller professionelle billeder og bruge dem til at sælge på eBay.

Hvis du vil tage en lidt nedladende quiz om ophavsret til at hjælpe dig med at forstå Ebay’s politik, gå her:

Så hvem er disse virksomheder?

Der findes en komplet liste her: Denne liste omfatter alt fra Microsoft og Adobe til Chanel og Nike, for ikke at nævne den RIAA (optagelse industri forening) og MPAA (motion picture association). De fleste af selskaberne, forståeligt, handle med software, medier eller mode.

eBay sige, at jeg overtrådt VeRO og jeg ønsker at appellere.

Brug linket nederst på denne side: Der vil få dig til Ebay’s VeRO sælger appel Form, hvor du kan sætte din sag til dem direkte. Du er meningen for at tage det med det selskab, der klagede over du først, men – og undertiden du måske finde, at de bare tilbage ned, hvilket gør det hele meget lettere.

Hvis du har uden held at få nogen svar fra eBay via e-mail, det er egentlig ikke værd at forsøge at ringe til dem – finder du, de er mest lydhør, hvis du bruger funktionen ‘Live Chat’ eller skrive dem en faktiske, real-papir brev. Du bedst ud for at være rart at eBay: de har absolut ingen forpligtelse, efter at alle, at nogensinde lade dig med at sælge noget på alle.

På en lykkeligere Bemærk, har du nogensinde hørt om eBay noget point? Nej? Nå, er du ikke alene. Den næste e-mail vil forklare, hvad disse lidet anvendte punkter kan gøre for dig.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.