Alternative behandlingsformer For Astma behandling–Biofeedback holder løfte

Findes effektive alternative behandlingsformer for astma? Mange forskere mener, at biofeedback holder løfte som en måde at hjælpe astmapatienter.

Hvad er biofeedback handler om? Det drejer sig om måling af en persons krop processer som puls, blodtryk, galvanisk hud svar og giver disse oplysninger til personen i realtid. Dette skaber bevidsthed om disse processer og til gengæld kan hjælpe person få bevidst kontrol over relaterede kropsfunktioner.

Eksempelvis har forskere vist, at en person bevidst kan påvirke hans hjerteslag. I virkeligheden, har nogle undersøgelser på de nationale institutter for sundhed vist, at patienter kan trænes endnu til at sænke deres blodtryk.

Biofeedback uddannelse er en del af det, der kaldes komplementær og alternativ medicin (CAM). Det var Dr. Neal Miller, en neurolog på Yale, der først sagde, at det er muligt at øve bevidst kontrol over automatiske kropsfunktioner. Den videnskabelige og medicinske etablering af tiden spottede hans erklæring og holdt, at sådanne ting er umuligt.

Efterfølgende forskning af flere grupper har imidlertid vist, at kontrol over ubevidste kroppens funktioner er faktisk muligt. Mange patienter har fundet lindring fra migræne ved hjælp af biofeedback uddannelse. Nogle forskere undersøger muligheden af at bruge biofeedback som den vigtigste behandling for forhøjet blodtryk problemer.

Hvordan biofeedback gælde astma?

Under et astmaanfald, er musklerne omkring luftvejene betændt og kontrakt. Hvis disse muskler kan lempes, luft ville flyde mere frit i lungerne og de foruroligende symptomer på astma ville afhjælpes. Biofeedback systemer træne patienten at opnå netop at.

Astmapatienter har derudover ofte unormal vejrtrækning mønstre. Selskabet for anvendt psykoterapi og Biofeedback siger, at ‘tønde vejrtrækning’ er et sådant mønster. Dette er når astmatiske tager en dyb indånding og derefter ikke fuldt puste ud. I stedet, de tager flere lavvandede ind og ud af vejrtrækninger uden at tømme lungerne helt.

Som et resultat, kan ikke deres lunger fyldes med frisk luft, da de aldrig Tom fuldt, når udånding.

Ved hjælp af en proces kaldet pneumographic biofeedback, astmapatienter lære at genkende deres ændrede hjerte rum, der opstår under tønde vejrtrækning. Og de lærer at ændre deres vejrtrækningsmønster for at sænke deres puls samt forbedre iltoptagelse.

Nogle undersøgelser har konkluderet, at denne type af biofeedback behandling ikke kun reduceret symptomer på astma men også bragt ned lungebetændelse og resistens over for normal vejrtrækning. Hjertet slå variabilitet Biorytme behandling har også resulteret i sænket medicin bruger og bedre pulmonal funktion.

National Institutes of Health råd astmapatienter, der ønsker at bruge biofeedback uddannelse til at arbejde med en kompetent træner og for at holde deres læge fuldt informeret. Sidstnævnte er vigtig fordi astmapatienter bør overvåges regelmæssigt og medicin kan skal justeres fra tid til anden.

Samlet set er biofeedback behandling en af de mere lovende alternative behandlingsformer for astma.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.